Tot ce trebuie sa stii despre detoxifierea de primavara

By on 01/04/2015
Detoxifierea de primavara te umple de energie!

Detoxifierea de primavara este o modalitate eficienta de a iti purifica organismul odata cu renasterea naturii. Iarna nu avem la dispozitie fructe si legume proaspete, care sunt foarte importante pentru sanatatea noastra.

Exista varianta de a consuma legume refrigerate sau semi-preparate, care insa isi pot pierde proprietatile  prin procesul de conservare.

Daca te simti in permanenta obosit, letargic si simti ca nu mai dai randament, cel mai probabil te-ai simti mult mai bine daca ai elimina toxinele din organism.

Detoxifierea de primavara reprezinta o cale generala de purificare a organismului. Aceasta ne indeamna sa profitam de aparitia fructelor si legumelor proaspete.

Nutritia si felul in care prepari alimentele reprezinta cheia reusitei pentru detoxifierea de primavara, ca pentru orice mod de eliminare a toxinelor.

Ce presupune detoxifierea de primavara?

  • Renunta la micile vicii si tabieturile zilnic care ingreuneaza metabolismul. Fie ca vorbim de cafea, tutun, alcool sau dulciuri rafinate, scoate-le din meniu!
  • Incearca sa nu consumi alimente procesate in comert, care contin E-uri, coloranti si alte substante de prelucrare.
  • Inlocuieste grasimile saturate din carnea rosie cu peste sau maxim cu carne slaba de pui.
  • Consuma orez brun in locul pastelor fainoase si a painii.
  • Alcatuieste-ti un meniu bogat in fibre din legume proaspete: varza, telina, morcovi, broccoli.
  • Lamaia pe stomacul gol stimuleaza metabolismul si iti da energie. O poti folosi si in loc de dressing pentru salate sau pentru a acri o supa de legume.
  • Inlocuieste bauturile carbogazoase cu sucuri naturale din fructe, morcovi sau sflecla rosie.

Cat dureaza detoxifierea de primavara?

Exista cure de purificare a organismului de numai o zi, insa pentru rezultate vizibile este util sa respecti recomandarile pe o durata de minim 3-5 zile.

Cand este bine sa urmezi detoxifierea de primavara?

Desi denumirea sugereaza o cura de primavara, aceasta se refera mai degraba la aparitia fructelor si legumelor necesare in aceasta perioada. Odata cu renasterea naturii, putem include alimentele “vii” in dieta noastra.

Poti urma o astfel de cura de 2-3 ori pe an, insa este util sa abordezi aceste sfaturi pentru a le transforma intr-un stil de viata. Nu privi alimentatia sanatoasa ca pe un “regim”, altfel te vei simti mereu privat de anumite alimente!

Stresul, munca si viata agitata ne agreseaza sistemul nervos si echilibrul organismului. Detoxifierea de primavara ne poate ajuta sa dam un suflu nou activitatii ficatului si intregului sistem digestiv.

Poti observa efectele curei intr-o piele mai fina, mai curata, prin cresterea vitalitatii si o stare generala buna.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply