Stiai ca e mai sanatos sa faci sport in aer liber?

By on 26/04/2015
Fa sport in aer liber ca sa slabesti mai usor!

Vremea frumoasa poate fi un bun motiv sa faci sport in aer liber. Odata cu sosirea primaverii profitam cu totii de timpul pe care il putem petrece in natura, la aer curat. De ce nu am alege sa inlocuim si sedintele istovitoare de fitness cu sport in aer liber?

Exercitiile fizice in natura nu reprezinta numai o alternativa placuta pentru mersul la sala. De fapt, cercetatorii sustin ca este mai sanatos sa facem sport in aer liber.

De ce sa faci sport in aer liber?

Studiul desfasurat de un grup de cercetatori din Anglia a demonstrat ca poti avea o multime de beneficii daca faci sport in aer liber. Participantii la studiu au dobandit mai multa energie si scaderea nivelului de stres. Natura ne binedispune si putem observa acest efect prin faptul ca anxietatea scade si ne relaxam mai eficient. Somnul dupa ce faci sport in aer liber este mai linistit si te odihnesti mai mult.

Cand faci sport in aer liber sistemul muscular se oxigeneaza mai bine. In timpul antrenamentelor cardio se accelereaza ritmul cardiac si consumul de oxigen. Exercitiile pe intervale de intensitate accelereaza metabolismul si dupa incetarea miscarii. Astfel “se ard” grasimile pe parcursul intregii zilei, iar tu slabesti si cand nu faci sport.

In natura poti respira aer mai putin poluat. Odata cu buna dispozitie creste si stima de sine pentru ca faci sport. Te relaxezi mai usor si ai tendinta sa te antrenezi mai mult. Astfel creste rezistenta la efort.

Daca te expui la soare de minim 2 ori pe saptamana va creste nivelul vitaminei D in organism. Aceasta protejeaza sistemul vascular, previne cancerul, oboseala si depresia. Expunerea moderata la soare te ajuta sa previi bolile cronice. Ai grija insa la radiatiile nocive din timpul verii!

Nu uita sa te imbraci adecvat pentru antrenament. Poti gasi util articolul despre regulile de baza ale antrenamentului si echipamentul corect.

Libertatea de miscare te determina sa faci exercitii naturale si diversificate. Poti sa antrenezi toate grupele musculare, iar relieful din natura te ajuta.

Daca faci sport in aer liber poti lucra eficient toate zonele corpului, prin:

  • stretching, genoflexiuni, aplecari, fandari, flotari, urcat trepte;
  • jogging, tenis, badminton, kangoo jumps, aerobic, mers pe bicicleta;

Sportul este mai eficient daca te antrenezi impreuna cu un prieten. Daca faci sport in aer liber, poti socializa cu mai multe persoane. Astfel iti faci prieteni noi, care au acelasi scop ca si tine. Antrenamentul tau va fi mai placut si mai solicitant pentru fizicul tau.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply