Sfaturi pentru intretinerea curateniei in bucatarie

By on 18/04/2016
1

Asigurarea curateniei in bucatarie este un lucru deosebit de important pentru sanatatea noastra. Resturi alimentare, pete de grăsime devin rapid adevarate locuri de inmultire pentru bacterii si mucegaiuri. Acestea pot altera alimentele noi si pot duce la diverse boli.

Aplica urmatoarele sfaturi pentru a obtine o bucatarie perfect curata. Vei vedea ca si bucataria ta poate straluci de curatenie, fara a depune mult efort.

Obisnuieste-te ca in fiecare seara, pe cat posibil, sa te asiguri de urmatoarele:

  • chiuveta sa fie curata si lipsita de vase murdare
  • masa sa fie curata si libera
  • aragazul sa fie curat
  • pe jos trebuie sa fie curat

Acestea vor avea un mare impact asupra intretinerii curateniei in bucatarie. Bineinteles, nu este suficient si nu inseamna ca doar seara vom spala vasele din chiuveta sau vom sterge masa. Trebuie sa ne obisnuim ca dupa ce am folosit un obiect de bucatarie, sa il curatam si sa il asezam la locul lui. Astfel, cand ne va trebui din nou, vom sti de unde sa il luam si nu vom mai pierde timp cu curatarea lui.

Cu totii stim ca atunci cand facem mancare, de cele mai multe ori aragazul se va murdari. La fel si alte lucruri: blatul de tocat, vase, linguri s.a. Cand ne propunem sa folosim bucataria pentru a face mancare, trebuie sa ne organizam si sa avem o atitudine responsabila. Pe langa faptul ca trebuie sa ne stabilim ingredientele necesare, e important sa ne alegem corect si vasele cu care vom lucra.

Folosind o oala prea mica atunci cand pregatim ceva sau lasand-o complet neacoperita in timpul fierberii putem murdari aragazul, ceea ce va insemna un efort suplimentar din partea noastra. Flacara aragazului de asemenea trebuie ajustata astfel incat sa nu stropim cu ulei sau mancare toata bucataria.

Chiar si daca facem lucrurile perfect si intretinem curatenia, de cateva ori pe luna cel putin ar trebui sa ne alocam timpul necesar pentru a curata temeinic gresia si faianta, hota, aragazul, frigiderul si alte spatii si obiecte de uz in bucatarie. Putem folosi solutii speciale de curatat sau unele aflate la indemana tuturor si pe care e bine sa le cunoastem: sare, zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu, otetul, alcoolul, uleiurile esentiale.

Nu toata lumea apeleaza la o firma de curatenie pentru realizarea curateniei. Aceste mici sfaturi ce tin in special de conduita si organizare eficienta ne vor ajuta sa beneficiem mult timp de un spatiu curat si ordonat.


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login