Salata de telina cu morcov si mar, satioasa si gustoasa!

By on 06/04/2015
Salata de telina cu morcov si mar

Salata de telina cu morcov si mar iti este mereu la indemana pentru o masa foarte satioasa. Fie ca esti la regim sau iti doresti sa gatesti sanatos, cu fibrele nu dai gres!

In orice sezon, acestea sunt alimente usor de procurat, proaspete si economice. Salata de telina cu morcov si mar reprezinta o combinatie de fibre care iti dau senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Astfel, daca ai nevoie de o cina frugala sau doar de o garnitura pentru friptura, salata de telina cu morcov si mar poate fi solutia ta. Toate aceste componente au calorii putine, iar combinatia nu te ingrasa daca nu adaugi un dressing periculos. Salata este astfel preparata sanatos si nici nu ingrasa!

Telina este un adjuvant al sistemului nostru imunitar. Aceasta scade tensiunea, detoxifica organismul si trateaza afectiunile renale. Avand proprietati hipoglicemice, este indicata in boli precum diabetul, dar si pentru curele de slabire.

Morcovul este de asemenea o leguma des utilizata in terapiile naturiste, dar si in industria cosmetica. Poti afla de aici mai multe despre beneficiile consumului de morcovi!

Cum prepari salata de telina cu morcov si mar:

Ingrediente: o radacina de telina de aproximativ 200 de grame, 3-4 morcovi, 2 mere ionatane zemoase, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie.

Salata de telina cu morcov si mar este foarte usor si rapid de preparat. Legumele si marul se curata, se spala si se dau pe razatoare in formele dorite. Daca alegi razatoarea mica, telina si morcovul isi vor lasa mai mult suc si se vor contopi mai bine gusturile.

De asemenea, te poti folosi de imaginatie pentru a crea bastonase subtiri sau forme julien care ti se par mai apetisante si mai usor de ornat. Restaurantele cu pretentii se bazeaza mult pe o prezentare foarte creativa si astfel stimuleaza si apetitul clientilor!

Pe masura ce tai legumele, adauga putina zeama de lamaie si apa in bolul unde le amesteci. Astfel eviti ca acestea sa se oxideze. Dupa ce ai terminat de taiat legumele si marul, scurgi apa.

Apoi se realizeaza un dressing din 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de zeama de lamaie. Acesta se adauga peste bolul cu legume, se amesteca si se lasa minim 15 minute la rece pentru a se patrunde gusturile.

La final poti sa presari frunze de patrunjel peste salata de telina cu morcov si mar. Acesta este un condiment proaspat si aromat care da gust si un aspect foarte placut mancarii.

Telina este o leguma foarte parfumata, care are un impact puternic in orice mancare. In salata de telina cu morcov si mar, gustul si parfumul ei se contopesc cu celelalte ingrediente pentru a se omogeniza.

Din acest motiv se alege de obicei combinatia intre aceste gusturi diferite. Astfel, morcovul si marul pot deveni neutre si preiau din aroma telinei.

Salata de telina cu morcov si mar se serveste rece, simpla sau ca ganitura pentru friptura. Putem sa o decoram fie cu frunze de patrunjel, fie cu frunze de salata verde pe post de cupe.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply