Din trucurile bucatarilor: 11 secrete pentru ciorba delicioasa!

By on 30/03/2015
11 secrete pentru ciorba

Daca nu ai mare experienta in bucatarie, te poti folosi de 11 secrete pentru ciorba ta gustoasa si usor de preparat. Supele si ciorbele sunt importante in alimentatia noastra, pentru o balanta nutritionala echilibrata.

Nu este deloc dificil sa gatesti o supa chiar daca bucataria nu este una din pasiunile tale. Organismul tau va avea numai de castigat, iar membrii familiei iti vor multumi.

Care sunt cele 11 secrete pentru ciorba ta delicioasa

1. Este important sa mentii flacara la minim, atunci cand gatesti supe si chiar ciorbe, pentru a nu tulbura zeama cu resturi de carne sau legume.

2. Daca ciorba nu este de post, carnea sau oasele trebuie puse primele la fiert, atat pentru ca se patrund mai greu, dar si pentru ca pana adaugam legumele sa putem spuma carnea.

3. Daca folosesti de la inceput flacara minima, este posibil sa nu se realizeze spuma, ceea ce nu este de dorit. Spuma trebuie indepartata, pentru ca reprezinta eliminarea toxinelor din carnea pe care o fierbi in ciorba.

4. Alte secrete pentru ciorba se ascund in fierberea unei bucati de carne cu putina grasime sau os, altfel risti sa ai o supa fada. Este suficient sa elimini pielea puiului si supa ta va fi potrivita pentru dieta.

In cazul in care faci ciorba cu carne de porc, aceea nu poate fi folosita in regimuri, deoarece carnea este mai grasa si are mai multe calorii decat pestele, puiul si vita. Daca vrei sa gatesti sanatos, trebuie sa tii cont de grasimea folosita la mancare!

5. Daca ai pofta de o ciorba de peste, nu uita sa fierbi si capatana de peste in zeama, pentru a isi lasa gustul.

6. In cazul legumelor din supe si ciorbe, am constatat ca devine mult mai usor sa tai legumele in forme cat mai speciale atunci cand sunt fierte pe jumatate. Acest lucru nu va dauna gustului ciorbei si nici aspectului, deoarece odata taiate, stii exact cat le mai poti lasa pe foc fara sa se dezintegreze.

Cand legumele se inmoaie, este posibil chiar sa folosesti feliatorul ondulat pentru cascaval. Cu ajutorul acestuia poti asigura o prezentare de exceptie pentru supe, indiferent daca este vorba despre o ciorba dietetica sau cea pentru masa de duminica impreuna cu invitatii.

7. Asa cum scoti legumele din ciorba pentru a le taia cand sunt jumatate fierte, este bine sa scoti si carnea.
Atunci cand folosesti carne cu os, te poti asigura astfel ca nu vei gasi in ciorba carne care nu este foarte bine patrunsa.

In general, in jurul osului carnea nu se patrunde perfect, ramanand de o culoare mai rosiatica fata de stratul de la suprafata. Acest lucru da un aspect de carne cruda si chiar exista posibilitatea sa se observe venele de sange.

8. In timp, am observat ca cel mai bine este sa tai legumele dupa acestea sunt semipatrunse, iar carnea este mai buna daca o scot de pe os. Musafirii nu se simt foarte confortabil sa alerge osul in farfurie. In plus, exista riscul sa va jenati daca va murdariti accidental.

9. Daca ciorba contine suc de rosii, acesta trebuie adaugat atunci cand carnea si legumele sunt aproape fierte, pentru a evita sa se intareasca.

10. Poti adauga taietei, preferabil de casa, pentru mai multa consistenta. Este recomandat sa fierbi taiteii intr-un vas separat, cu multa apa si putina sare. Daca ii prepari in vasul de supa, aceasta se va tulbura. Taiteii se strecoara si se limpezesc in putina apa rece, pentru a opri procesul de fierbere.

11. Daca mancarea nu contine carne, te poti folosi de alte secrete pentru ciorba ta delicioasa! Poti sa o dregi cu putina smantana si galbenus de ou pentru a ii da consistenta si a o emulsiona. In cazul in care nu gatesti de regim, supele drese cu smantana sunt mai gustoase si asadar mai apreciate de membrii familiei.

Tu ce gatesti astazi?

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply