Cum sa faci curatenia locuintei rapid si eficient!

By on 13/04/2015
Curatenia locuintei este mai usor de asigurat in doi

Cercetatorii sustin ca te feresti de boli asigurand curatenia locuintei de cel putin 2 ori pe saptamana! Astfel, trebuie sa cureti foarte des suprafetele din casa, insistand pe obiectele sanitare si mediile umede.

Mucegaiul, acarienii, bacteriile sau ciupercile sunt doar cateva dintre pericole. Ca sa asiguri curatenia locuintei nu trebuie doar sa aerisesti incaperile, ci si tapiteriile. Perdelele, asternuturile si covoarele pot ascunde in tesaturi adevarate crescatorii de organisme daunatoare sanatatii.

Suprafetele umede pot amplifica dezvoltarea microorganismelor. Daca ai o rana deschisa, este bine sa eviti orice contact cu medii unde exista bacterii sau virusi.

Bancnotele, telefonul mobil, buretii de baie si bucatarie sunt binecunoscute surse de microbi. Unii virusi, printre care si hepatita B, pot supravietui si 14 zile in afara organismului.

Daca esti preocupat sa asiguri curatenia locuintei, foloseste produse de curatat omologate si verificate. Acestea sunt recomandate atat pentru sanatatea ta, cat si pentru curatenia locuintei in mod eficient.

Daca esti atras de cele mai ieftine solutii de curatenie, inspecteaza ambalajul. In urma controalelor, au fost retrase multe produse din comert. Acestea nu respectau normele impuse  sau chiar erau considerate toxice.

Asigura-te ca faci curatenie generala minim de 2 ori pe an, de Paste si de Craciun. Daca de obicei nu poti deretica toate cotloanele, atunci este momentul sa te ocupi de toate dulapurile si spatiile neumblate.

Desi este bine sa aspiri des mochetele si covoarele, nu este suficient. Chiar daca insisti cu peria pe fiecare colt, fibrele din tesatura au nevoie de spalare pentru a omori microorganismele.

Curatarea cu aburi este un sistem eficient pentru dezinfectare, insa trebuie sa te asiguri ca ulterior poti asigura uscarea suprafatelor. De asemenea, prin aburi poti indeparta pete greu accesibile sau urme de grasime intarita.

Pentru curatenia locuintei tale, otetul ramane o solutie simpla si la indemana oricui. Acesta este folosit ca si dezinfectant pentru tesaturi, dar si pentru obiecte sanitare sau chiar tevi.

Nu uita de mediul de lucru! La birou iti petreci mare parte din zi si trebuie sa beneficiezi de un spatiu curat pentru a te putea concentra si relaxa. Creierul se oxigeneaza si functioneaza mai bine daca iti mentii biroul curat si nu aglomerat cu acte.

Pentru rezultate optime, companiile apeleaza la servicii de curatenie profesionale in Bucuresti. Marile avantaje ale acestora ar fi flexibilitatea programului de lucru si un raport eficient calitate-pret.

Cum asiguri curatenia locuintei rapid si eficient?

  • Alege momentul astfel incat membrii familiei sa te poata ajuta la curatenia locuintei. In cazul unei lucrari de anvergura, vei avea nevoie de putere pentru a muta mobilierul. In plus, stiind cat efort se depune pentru curatenia locuintei, fiecare va fi mai atent sa o mentina!
  • Organizeaza-te in privinta actiunilor care trebuie intreprinse si a incaperilor pe care le cureti.
  • Asigura-te ca ai la indemana toate instrumentele si produsele de curatenie care iti sunt necesare. Daca vei constata ca iti lipseste ceva si trebuie sa mergi la cumparaturi, te vei descuraja.
  • Imbraca-te adecvat pentru a putea efectua miscari ample, eventual poti sa alegi chiar o jacheta cu buzunare. Daca trebuie sa te urci pe scaun, nu vei fi nevoit sa cobori pentru a lua carpa sau solutia de curatat.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply