Cum iti imbunatatesti dieta cu supa crema de morcovi?

By on 25/02/2015
Supa crema de morcovi

Daca vrei o mancare usoara, buna si pentru dieta, alege supa crema de morcovi. Morcovul este una dintre legumele care isi pastreaza proprietatile nutritive atat inainte, cat si dupa fierbere.

Supa crema de morcovi te poate ajuta in cura de slabire, deoarece morcovii contin doar 41 de calorii la suta de grame. Mai mult decat atat, se considera ca morcovii au de fapt calorii negative. Organismul nostru consuma mai multe calorii decat contin morcovii pentru a digera aliment.

Morcovii intaresc sistemul imunitar si au o valoare nutritionala ridicata pentru organism. Sunt utilizati in cura de detoxifiere atat consumati ca atare, cat si in sucul de morcovi. Daca obisnuiesti sa consumi morcovi elimini toxinele ficatului si beneficiezi de o digestie mai buna. Continutul bogat in antioxidanti te fereste de boli si chiar poti preveni cancerul!

Supa crema de morcovi este un fel de mancare usor de gatit si de digerat. Daca o gatesti sanatos, poate fi consumata de intreaga familie, chiar si de copiii mici. Astfel, supa crema de morcovi este potrivita si pentru un pranz consistent si sanatos, dar si pentru un pranz in familie. In plus, pentru ca nu are multe calorii, poti servi familiei sau prietenilor si un fel principal, care contine proteine si glucide.

Cum prepari supa crema de morcovi pentru dieta:

Ingrediente: 500 g morcovi, 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 1,5 litri de supa de pui sau de legume, o jumatate de lamaie, patrunjel radacina, sare, piper negru, optional 2 linguri de ulei presat la rece.

Turnam intr-o oala cu capac supa de pui sau de legume (daca tinem post). Daca nu avem, se poate inlocui cu apa, pe care o punem la fiert. Daca folosim apa, trebuie sa nu uitam sa dam aroma supei la final cu ajutorul condimentelor.

Taiem morcovii cubulete, ceapa in sferturi si adaugam usturoiul zdrobit. Le adaugam in apa fiarta, impreuna cu patrunjelul radacina taiate marunt. Acoperim oala cu capacul si asteptam sa fiarba aproximativ 30 de minute, pana se patrund legumele. Incercam legumele pentru a verifica daca sunt fierte si apoi potrivim de sare si piper.

Luam oala de pe foc si asteptam sa se raceasca putin, pentru a putea introduce legumele in blender. Unele blendere au instructiuni in privinta temperaturii alimentelor pe care le mixam. Avem grija sa nu depasim capacitatea maxima a blenderului si putem adauga si putina supa, pentru a se mixa mai rapid.

Turnam inapoi in oala piureul rezultat si amestecam cu supa ramasa, pana obtinem consistenta dorita a supei de morcovi. Daca ne dorim o supa crema de morcovi mai consistenta, putem adauga doua linguri de ulei presat la rece sau de smantana dulce, dupa ce am inchis focul.

Servim supa de morcovi in boluri colorate, iar pentru un pranz festiv putem orna cu parmezan ras si cateva frunzulite de patrunjel. De asemenea, putem pregati crutoane din paine cu condimente, rumenita in putin ulei de masline.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

2 Comentarii

  1. ora exacta

    07/03/2015 at 6:58 pm

    Interesante informatii care trebuie stiute si sharuite si altora!

    • Bianca Bolea

      Bianca Bolea

      14/03/2015 at 4:42 am

      Va multumim pentru aprecieri! Speram ca aceste informatii sa ne ajute pe toti sa adoptam un stil de viata cat mai sanatos.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply