Cum alegi cele mai bune vase pentru gatit?

By on 20/02/2015
Vase pentru gatit si materialul acestora

Pe piata accesoriilor pentru bucatarie concurenta este mare si a devenit foarte dificil sa alegi cele mai bune vase pentru gatit. Cu siguranta te gandesti ca tu nu vei cadea in plasa comerciantilor. Cand te-ai gandit ultima oara ce argumente iei in calcul la cumparaturi?

Tehnologia de productie din ce in ce mai moderna pune in valoare materiale ori combinatii ale acestora, si de asemenea metode de a gati promovate pentru calitatile lor.

Tu cum cauti cele mai bune vase pentru gatit? Tot mai multe gospodine se gandesc la modalitati sa gateasca sanatos pentru familia lor. Internetul abunda cu retete gatite fara grasimi. Te-ai gandit cum poti gati sanatos fara sa se lipeasca mancarea?

Companiile profita de tendinta de a gati sanatos, fara adaosuri de conservanti, aditivi sau grasimi. In ultima vreme canalele media sunt asaltate de oferte pentru vase de bucatarie in care poti gati sanatos. Trebuie sa invatam sa identificam instrumentele de care avem nevoie in bucatarie.

Astazi vom diferentia cele mai bune vase pentru gatit in functie de materialul din care sunt realizate.

Cum testezi rapid cele mai bune vase pentru gatit:

Scoate putin din calcul pretul vaselor pentru gatit pe care doresti sa le compari pentru a il alege pe cel care ti se potriveste. Simplist, am putea spune ca este recomandabil sa cumperi un vas mai scump. Totusi, pune in balanta si alte argumente, cum ar fi materialul din care sunt confectionate vasele pentru gatit.

Aluminiul este un material “la moda” pentru vasele pentru gatit, deoarece este usor, comod de folosit si se incalzeste foarte rapid. Totusi, exista si riscul de a se deforma rapid, fiind un material moale. In functie de calitatea vasului si de temperatura la care il folosesti, poti intampina probleme precum transferul unor substante nocive din material in mancarea ta. Aceasta situatie nu poate fi remediata, iar vasul trebuie inlocuit.

Fonta este un material robust, care este folosit din strabuni pentru prepararea mancarii. In ultima vreme, gospodinele au reinterpretat utilizarea vaselor din fonta in bucatarie. Materialul este versatil si poate fi folosit cu succes atat pe aragaz, cat si la cuptor. Nu trebuie sa-ti faci griji: indiferent de temperatura, fonta se incalzeste greu, dar uniform. Aceasta faciliteaza gatirea omogena a alimentelor. daca vasul este pregatit corespunzator.

Vasele din lut sau ceramica sunt la cautare, pentru ca in general nu exista riscul de a se transfera substante nocive din materialul vasului pe alimentele gatite. Vasele din ceramica rezista la temperaturi ridicate in cuptor, iar unele din ele pot fi folosite si pe flacara. Au avantajul de a distribui uniform caldura, insa se pot ciobi usor.

Vasele din sticla rezista la temperaturi inalte si sunt sanatoase, deoarece nu contin substante nocive pentru organism. La fel ca si vasele de yena, sunt ideale pentru a fi utilizate in cuptor. Atentie totusi, exista riscul de a se innegri la cuptor. Nu confundati vasele din ceramica cu cele care au un invelis indoielnic dintr-un astfel de material.

In cazul inoxului, vasele sunt dificil de diferentiat. Exista vase din inox sau otel inoxidabil de calitate, pe care le poti folosi cu succes in bucatarie. Cu toate acestea, gama acestor produse este foarte variata si este dificil sa alegi unul care sa-ti fie cu adevarat util. In general, este bine sa te bazezi pe greutatea si grosimea peretilor vasului in acest caz.

Daca pana acum am dezbatut subiectul vaselor pentru gatit, este recomandabil sa ne gandim si la instrumentele pe care le folosim impreuna cu aceste vase. Trebuie sa alegem instrumente care sa nu zgarie suprafata vasului si care sa nu fie realizate din materiale nocive, care pot ajunge in mancare.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

1 Comentariu

  1. Pingback: Gustos si sanatos: mancare fara ulei! - SanatatePura

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply