Ce proprietati nutritive are cafeaua verde?

By on 14/01/2015
Cafeaua verde accelereaza arderile

Cafeaua verde a devenit un subiect dezbatut in mass-media. Se vehiculeaza efectul de slabire al acesteia, dar si proprietatile nutritive ale cafelei verzi.

Au aparut tot mai multe companii care promoveaza aceasta dieta cu cafea verde, inclusiv nutritionisti celebrii. Acestia se bazeaza pe rezultatele recente ale unor cercetari in acest domeniu.

Interesul femeilor pentru a slabi sau macar a se informa despre adevarul din spatele acestui mit atinge un nivel foarte ridicat. Se comercializeaza suplimente alimentare cu extract pur de cafea verde in diverse concentratii. De asemenea, se promoveaza si cafeaua verde in combinatie cu adaos de crom si alte elemente si chiar despre boabe de cafea verde, neprajite.

Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal a publicat in octombrie 2014 un studiu desfasurat pe o perioada de 22 de saptamani. Acesta avea in prim plan 22 de subiecti supraponderali. O parte dintre ei au consumat extract de cafea verde, iar restul pastile cu efect placebo. In numai 12 saptamani participantii au reusit sa slabeasca in medie 10% din masa totala a corpului, fara a isi modifica dieta sau stilul de viata.

Joe Vinson, profesor de Chimie la Universitatea din Scranton, SUA, a apreciat ca acidul clorogenic ar fi fost substanta care a ajutat in procesul de slabire.

Efectul de slabire este sustinut de o multime de nutritionisti si de companii care comercializeaza acest extract minune. Totusi, cercetatorii au retractat ulterior studiul publicat, motivand prin faptul ca sponsorii studiului nu pot certifica validitatea rezultatelor obtinute.

Cum actioneaza cafeaua verde in metabolismul nostru?

Cafeaua verde contine 50% acid clorogenic, iar acesta este antioxidantul activ din boaba de cafea. Ar ajuta la “metabolizarea rapida a grasimilor din organism, dar si la reglarea nivelului zaharului din sange”, sustine medicul nutritionist Sam Christie. Aceasta inseamna ca intr-adevar, acidul clorogenic contribuie la scaderea nivelului de insulina in sange si stimuleaza metabolismul.

Acidul clorogenic este continut in concentratie mare in boabele de cafea verde, si se poate dovedi foarte utila in sustinerea unui organism sanatos.

Nu va bucurati insa prea devreme, proprietatile curative sunt pierdute prin prelucrarea termica a boabelor. Asadar, cafeaua prajita si macinata pe care o savuram la micul dejun nu este eficienta pentru reglarea acestor probleme de sanatate.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply