Ce beneficii aduce oala cu presiune?

By on 16/03/2015
Oala cu presiune te ajuta sa gatesti sanatos!

Apar tot mai multe informatii despre ce si cum trebuie sa mancam, iar binecunoscuta oala cu presiune ne poate deveni un ajutor de nadejde in bucatarie. Alimentatia sanatoasa, tendintele in nutritie si curele de slabire ne preocupa permanent.

Chiar daca dorim sa ne mentinem in forma sau chiar sa gatim sanatos pentru membrii familiei noastre, suntem interesati sa gasim cea mai buna metoda de a prepara alimentele.

In cazul in care va pierdeti in multitudinea ofertelor pe piata vaselor pentru gatit, puteti lua in considerare beneficiile pe care ni le aduce oala cu presiune. Aceasta este fabricata fie din inox, fie din aliaje de aluminiu, care rezulta intr-un material dur si greu. Atentie, in general vasele de bucatarie sunt cu atat mai calitative cu cat masa lor este mai mare!

Poate nu ne-am gandit inca, dar oala cu presiune pe care o pastram de multi ani in bucatarie ne poate deveni un bun aliat. Oala cu presiune inglobeaza un sistem special de gatit. Acesta mentine o presiune crescuta in interior si nu permite aburului sa iasa.

Ce avantaje iti aduce oala cu presiune in bucatarie:

In cazul oalei cu presiune, intotdeauna baza acesteia permite o buna conductivitate termica, ceea ce rezulta intr-o incalzire uniforma pe suprafata ei. Caldura si presiunea se mentin in timpul gatitului, deoarece sistemul special de inchidere etansa este dotat cu indicator de presiune si valve care permit depresurizarea.

Nu mai trebuie sa pierzi ore intregi in bucatarie, deoarece oala cu presiune asigura gatitul de 3 ori mai rapid decat in cazul vaselor clasice. Salvezi astfel timpul tau, dar realizezi si o cina delicioasa pentru tine si familia ta!

Economisesti pana la 50-60% din energia consumata in timpul gatitului conventional, prin faptul ca vom folosi aragazul mai putin timp.

Pentru ca vor fi gatite mai putin, alimentele isi vor pastra mai mult din savoarea si nutrientii pe care le au in stare cruda. Oala cu presiune pastreaza aburii in interior un timp mai indelungat. Aceasta inseamna ca gustul, dar si mineralele se regasesc in alimentatia ta. Astfel, ai toate motivele sa gatesti sanatos folosind oala cu presiune.

Prin faptul ca alimentele isi pastreaza substantele necesare hranei tale zilnice, vei manca mai sanatos. De asemenea, este binecunoscut faptul ca fierberea (clasica, dar si in oala cu presiune) este mai sanatoasa decat procesul de prajire al alimentelor. Aceste informatii ar putea argumenta si pregatirea hranei pentru copii la oala de presiune.

Ai parte de beneficii in ceea ce priveste rezultatul actiunii de gatire, dar si in cadrul procesului! Vei gati mai silentios, mai curat, evitand condensul si mirosul care ajunge deseori in toata casa.

Daca aceste argumente inca nu te-au convins, poti sa te informezi in cadrul sectiunii “Gateste sanatos!” si despre beneficiilor altor modalitati de preparare a alimentelor!

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

1 Comentariu

  1. Pingback: Cat de riscant este gatitul sub presiune? - SanatatePura

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply