Cat de sanatos este laptele de vaca?

By on 15/01/2015
Desi poate parea inofensiv, laptele de vaca poate produce cancer

Am asociat mereu laptele cu un aliment de baza in nutritia umana, nicidecum un factor de risc pentru cancer. Acum, aceasta sursa bogata de calciu si proteine este prezenta intr-o multime de alimente.

Majoritatea contin lactate sau urme de lactate, indiferent daca vorbim despre inghetata, prajitura cu fructe, supa sau chiar margarina vegetala.

Laptele face parte dintr-o grupa de alimente considerate de baza in viata noastra si este inradacinat in cultura europeana ca fiind un aliment foarte sanatos, care a fost introdus inclusiv in gustarea scolarilor.

De asemenea, exista sfatul medicului, care ne indeamna sa bem lapte cand analizele spun ca suntem anemici si avem nevoie de calciu.

Consumul de lapte poate provoca boli si chiar cancer

Totusi, exista medici specialisti  care sustin ca lactoza provenita din laptele de vaca se poate dovedi foarte daunatoare pentru organismul unui adult.

Omul este singura specie care consuma laptele altui mamifer, chiar si ca adult.

Laptele de vaca este mult mai concentrat decat cel matern in proteine si minerale. In schimb, laptele uman contine acid linoleic, care ne ajuta sa pastram o silueta armonioasa. Laptele pasteurizat  nu contine acest acid gras esential.

Desi putem consuma lapte de vaca deja infestat cu diverse bacterii, stafilococi si chiar Salmonela, nu efectele acestora sunt cele mai grave pentru sanatatea noastra.

Doctori celebri, precum pediatrul Charles Attwood sustine ca desi contine calciu, consumul laptelui in exces nu contribuie la cresterea densitatii osoase. Din contra, laptele in exces determina o absorbtie slaba a calciului in oase.

Laptele este asociat si cu forme de diabet dependent de insulina si cu leucemia. S-a studiat o legatura foarte stransa intre cancerul de san, cancerul de ovare, cancerul uterin si un hormon al estrogenului denumit IFG-I. Laptele de vaca este concentrat in estrogen, fapt ce sporeste riscul de aparitie a bolii.

Pacienti aflati in stadii avansate de cancer au stopat consumul de lapte de vaca, iar cancerul a intrat imediat in remisie. In timp, tumorile au regresat foarte mult, ajungand nedetectabile pentru scanner.

In concluzie, poate ar fi bine sa reflectam mai bine asupra afirmatiilor specialistilor inainte sa consumam alimente cu importanta culturala in viata noastra. Daca nu pentru noi, macar pentru sanatatea copiilor nostri.

Alege un stil de viata sanatos!


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply