Care sunt cele mai eficiente metode de albire a dintilor?

By on 29/04/2016
600x400_hw2

De cele mai multe ori dantura reprezinta un atu important pentru imaginea unei persoane, sau un mare impediment pentru viata sociala a cuiva care se rusineaza sa-si arate zambetul.

Cu totii visam la dantura perfecta. Din nou, mass-media actioneaza ca un formator de opinie, promovand tot mai mult persoane publice care investesc foarte mult la un cabinet stomatologic pentru imaginea lor.

Unul din tratamentele stomatologice cele mai solicitate este reprezentat de albirea dentara, care poate fi efectuata la un cabinet stomatologic, prin proceduri profesionale, sau acasa, prin metode clasice.

Care ar fi metodele ieftine si eficiente de albire a dintilor la domiciliu?

Alimentatia potrivita

O metoda ieftina de albire ar consta intr-o alimentatie bogata in alimente care favorizeaza actiunea de albire a dintilor, precum morcovii si merele sau legumele bogate in fibre, care au proprietati abrazive si curata suprafata dintilor. In acelasi timp, ar fi de dorit sa evitam alimentele care „pateaza” dintii, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, vinul rosu, unele medicamente si chiar obiceiul fumatului.

Periajul dentar

Pentru albirea si sanatatea dentara este foarte important sa invatam sa efectuam corect si eficient periajul dentar dupa fiecare masa. Daca folosim tehnica de periaj corecta si o pasta de dinti cu efect de albire, care are la baza peroxid de hidrogen sub forma de particule fine, avem posibilitatea de albire a dintilor pe suprafetele vizibile. Astfel obtinem rezultate vizibile in timp scurt, avand costuri relativ reduse. Deficienta acestei metode insa ar fi necesitatea de a mentine permanent tratamentul pentru a nu stopa efectul de albire.

Solutie preparata la domiciliu

Una din metodele clasice de albire a dintilor este reprezentata de solutia preparata foarte rapid si simplu, dintr-o lamaie si o lingura de bicarbonat de sodiu.

Aceasta solutie nu ataca smaltul dintilor, deoarece nu foloseste substante puternic abrazive.

Intr-un bol punem bicarbonatul, peste care stoarcem zeama de la lamaie si lasam 3 minute sa actioneze. Dupa ce substantele au reactionat, amestecam bine solutia, pe care o aplicam cu o bucatica de vata pe dinti si o lasam in jur de 30 de minute sa actioneze. Apoi efectuam periajul dentar obisnuit, cu periuta si pasta de dinti. Atentie, este foarte important sa schimbam periuta de dinti periodic, si, de asemenea, sa utilizam o tehnica de periaj corecta.

Este recomandat sa apelam la tratamentul profesional de albire a dintilor, efectuat intr-un cabinet stomatologic . Albirea profesionala a dintilor este considerata cea mai eficienta, durabila si rapida metoda, benefica atat din punct de vedere estetic, cat si al sanatatii danturii noastre.


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login