5 principii de top ca sa-ti mentii casnicia fericita

By on 10/04/2015
Casnicia fericita inseamna si activitati in comun

Problemele de zi cu zi te invata ca uneori pare dificil sa-ti mentii casnicia fericita. Rutina, facturile, job-ul stresant pot fi doar cateva dintre obstacole. Tu cum te asiguri ca-ti pastrezi casnicia fericita?

Diferentele dintre barbati si femei determina adesea nemultumiri in relatia de cuplu. Se spune ca fara compromis nu poti sa-ti pastrezi casnicia fericita. Adesea femeile acuza lipsa de implicare a barbatilor in treburile casnice si in educatia copiilor.

Psihologii propun o serie de masuri pentru a comunica eficient cu partenerul tau si pentru a nu lasa relatia de cuplu afectata de factori externi.

Iata cum poti sa mentii casnicia fericita de-a lungul anilor:

Comunica frustrarile si explica-i partenerului ce asteptari ai de la el. S-ar putea sa descoperi ca si el are nemultumiri la adresa ta si trebuie sa rezolvati aceste probleme. Acumularea tensiunii nu te ajuta sa-ti mentii casnicia fericita decat pe termen scurt. Pe moment evitati discutiile, dar in timp nemultumirile voastre se vor agrava. Situatia se poate denatura, iar nerezolvarea acesteia va lasa loc de interpretari.

Apreciaza-ti partenerul! Cu timpul, avem tendinta sa nu ii mai aratam iubitului ca il pretuim pentru calitatile lui. Oricine are nevoie sa se simta iubit si admirat. Complimentele ne ajuta sa ne pastram increderea in noi si in relatia de cuplu. Este de dorit sa nu comunicam numai nemultumirile legate de partener!

Incerca sa “presari” in timpul discutiei reprosurile, dar si aspectele pozitive pe care le-ai observat la partener. Il vei ajuta sa inteleaga faptul ca privesti obiectiv relatia si nu ii “vanezi” numai greselile.

Hraniti-va pasiunea pentru a va mentine casnicia fericita pe termen lung! Poate crezi ca este valabil doar la inceput, insa condimentarea relatiei intime este foarte importanta pentru cuplu. Nu lasa rutina sa se instaleze intre voi!

Incearca permanent sa-ti surprinzi partenerul cu ceva nou. Nu uita importanta unei cine romantice, a unei rochite sexy sau a unei lenjerii intime provocatoare. Specialistii considera ca pentru a pastra casnicia fericita, trebuie sa aveti relatii intime de cel putin 3 ori pe saptamana.

Pastreaza-ti o latura independenta! Pentru a va pastra casnicia fericita nu trebuie sa va sufocati. Din contra, este bine sa aveti si iesiri individuale, cu prietenii. Extenuarea partenerului cu prezenta noastra permanenta determina consumarea relatiei si nu hranirea ei.

Acorda atentie nevoilor lui! Daca va acordati momente de independenta, nu trebuie sa exagerati. Fii atenta la nevoile partenerului si implica-te in viata lui. Intereseaza-te cum a fost ziua lui de munca sau daca doreste sa impartaseasca cu tine unele detalii.

 Pentru toate cuplurile este important sa isi mentina casnicia fericita. Viata in doi inseamna echilibru si poti obtine aceasta armonie cu efortul partenerilor. In concluzie, vechile sfaturi despre intelegerea partenerului raman mereu de actualitate.


Adauga un comentariu

comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply